Świąteczne Biuro Podróży / listopad-grudzień 2023 

Przystawki

38,- Gravlax – cytrusowy łosoś z sosem ponzu, majonez wasabi, koper

32,- Tatar z buraka na ryżowym chipsie z granatem i owczą fetą, szczypiorek

Dania główne

65,- Filet z pstrąga tęczowego, emulsja z kopru włoskiego, gratin ziemniaczany

64,- Konfitowane udko z kaczki, purée z pasternaku, pieczony burak w sosie balsamicznym

52,- Ravioli z jeleniem, piklowana dynia, demi-glacé

69,- Żebro wołowe, sos z wędzonej śliwki, brukselka, pangratato

52,- Kurczak gruziński z czosnkowo-mlecznym sosem, purée ziemniaczane, orzech włoski, granat

59,- Beet Wellington, czyli pieczeń z buraka z farszem borowikowym, zawinięta w maślane chrupiące ciasto, wegański sos pieczeniowy na gryce

58,- Empanada z ciasta maślanego z nadzieniem ze słodkiej kapusty z suszoną śliwką, grzybami shitake i marynowanym tofu

Deser

32,- Korzenny mille-feuilles czekolada ciemna, czekolada biała palona, wiśnia

Jak co roku w grudniu nasza podróż kieruje się w najbliższe nam rejony i sięga po znane i lubiane składniki, łącząc je z inspiracjami z innych stron świata. Odwiedzamy Skandynawię, zahaczamy o Azję łącząc buraka z papierem ryżowym. Burak pojawia się również w Waszej ulubionej i sprawdzonej wersji

Beet Wellingtona. Rodzimego pstrąga podajemy w stylu francuskim. Mamy coś dla wielbicieli dziczyzny, dla grzybiarzy i dla tych z Was, którzy tęsknią za żeberkami w sosie barbecue. Nie jest to wieprzowe żeberko lecz słuszna porcja czystej wołowiny, a na deser będzie bardzo, bardzo słodko i świątecznie.

Ustawienia prywatnościTa strona używa ciasteczek do swojego działania.Chcielibyśmy użyć też ciasteczek do staystyki, jeżeli wyrazisz zgodę.Akceptuję ciasteczka Odrzucam ciasteczkaHomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontaktLink to Facebookico-mailwebsite © jjmh.pl

Zapraszamy!

  1. Restau­ra­cja Malika

    1. Poniedziałak-Wtorek Zamknięte
    2. Środa-Piątek 12:00 — 23:00
    3. Sobota 9:00 — 23:00
    4. Niedziela 9:00 — 21:00
  2. Śniadania

    1. Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
  3. Armii Krajowej 91
    81 – 395 Gdynia
  4. Pytania
    manager@​malika.​pl
  5. Kontakt
    +48 583 520 008
HomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontakt