38,- Gravlax – cytrusowy łosoś z sosem ponzu, majonez wasabi, koper
32,- Tatar z buraka na ryżowym chipsie z granatem i owczą fetą, szczypiorek
65,- Filet z pstrąga tęczowego, emulsja z kopru włoskiego, gratin ziemniaczany
64,- Konfitowane udko z kaczki, purée z pasternaku, pieczony burak w sosie balsamicznym
52,- Ravioli z jeleniem, piklowana dynia, demi-glacé
69,- Żebro wołowe, sos z wędzonej śliwki, brukselka, pangratato
52,- Kurczak gruziński z czosnkowo-mlecznym sosem, purée ziemniaczane, orzech włoski, granat
59,- Beet Wellington, czyli pieczeń z buraka z farszem borowikowym, zawinięta w maślane chrupiące ciasto, wegański sos pieczeniowy na gryce
58,- Empanada z ciasta maślanego z nadzieniem ze słodkiej kapusty z suszoną śliwką, grzybami shitake i marynowanym tofu
32,- Korzenny mille-feuilles czekolada ciemna, czekolada biała palona, wiśnia
Jak co roku w grudniu nasza podróż kieruje się w najbliższe nam rejony i sięga po znane i lubiane składniki, łącząc je z inspiracjami z innych stron świata. Odwiedzamy Skandynawię, zahaczamy o Azję łącząc buraka z papierem ryżowym. Burak pojawia się również w Waszej ulubionej i sprawdzonej wersji
Beet Wellingtona. Rodzimego pstrąga podajemy w stylu francuskim. Mamy coś dla wielbicieli dziczyzny, dla grzybiarzy i dla tych z Was, którzy tęsknią za żeberkami w sosie barbecue. Nie jest to wieprzowe żeberko lecz słuszna porcja czystej wołowiny, a na deser będzie bardzo, bardzo słodko i świątecznie.