39,- Pieczone pikantne empanadas z wołowiną, serem i szpinakiem, sos jogurtowy
42,- Ceviche z serioli z miechunką i leche de tigre
59,- Pierś z kurczaka, quinoa z cydrem i chorizo, melon miętowy
79,- Gicz jagnięca z purée czosnkowo-ziemniaczanym, sos malbec, palone młode marchewki
69,- Arroz con pato — przydymiona pierś z kaczki na wyrazistym ryżu z warzywami gotowanym na kaczym bulionie
78,- Dorsz wędrowny — skrei z porem zapiekanym w cieście francuskim i sosem porowo — homarowym
69,- Stek rzeźnika z chimichurri, purée kalafiorowe, grillowany boczniak mikołajkowy
51,- Lacro argentino — argentyńskie danie świąteczne w wersji roślinnej z kukurydzą, groszkiem, czerwoną soczewicą, podane z owczym serem
54,- Sznycel z bakłażana z sosem jogurtowo — miętowym i sałatką
32,- Alfajores – ciastko z biszkoptem, czekoladą i dulce de lece, podane z limonkowym kremem
Jeżeli znamy się już jakiś czas to z pewnością pamiętacie, że odbyliśmy już podróż do Argentyny, podczas której towarzyszyło nam patagońskie motto:
„Ci co się spieszą, tracą czas”. To hasło jest nam bardzo bliskie podobnie jak chęć odnalezienia słońca na drugiej półkuli. Postanowiliśmy odświeżyć naszą znajomość tej przebogatej etnicznie kultury i powracamy do kilku sprawdzonych przepisów, pamiętając o ogniu, dymie, bogactwu lądu i morza tego regionu świata.
Tak jak za pierwszym razem, skupiamy się na zdrowych składnikach takich jak kukurydza, quinoa i wiele innych warzyw łącząc je z winem, mięsem i owocami morza.