Czyli kuchnia podróży – lądujemy na Karaibach, na których zawsze świeci słońce, talerze są kolorowe i pełne owoców. Tak jest też u nas – przeganiamy szarość, nijakość i chłód na rzecz bogactwa smaków. Tradycyjnie czerpiemy inspiracje z przeróżnych kultur, które wzbogacają kulinaria tych regionów świata. Kubańskie moros-cristianos, kreolska jambalaya, krewetki tostadas czy karaibski bowl z kalmarem to nasze propozycje na czas karnawału.
49,- Krewetki tostadas z pomarańczową kapustą, mango i guacamole na pszennym krakersie
–,- Ryba dnia
97,- Żeberka jagnięce, purée batatowo-kokosowe, limonka, grillowany ananas
54,- Pierś z kurczaka zagrodowego, moros-cristianos czyli kubańskie danie z ryżu i fasoli, pomidorowa salsa roja
67- Poddymiana pierś z kaczki,chlebek bananowy, sos pomarańczowy
64,- Tacos z szarpaną wołowiną Ropa vieja, pomarańcze, guacamole
59,- Żeberka wieprzowe w sosie BBQ, jambalaya z warzywami
63,- Karaibski bowl z ryżem kokosowym, fritadas z kalmarem, kompresowany ananas, orzeszki ziemne
54,- Empanada w formie zapiekanki z dynią, kukurydzą, czarną fasolą i ananasem
32,- Markiza z ciastka kadaif z kremem kokosowym, świeże mango i marakują