Karaiby / styczeń-luty 2023 

Czyli kuchnia podróży – lądujemy na Karaibach, na których zawsze świeci słońce, talerze są kolorowe i pełne owoców. Tak jest też u nas – przeganiamy szarość, nijakość i chłód na rzecz bogactwa smaków. Tradycyjnie czerpiemy inspiracje z przeróżnych kultur, które wzbogacają kulinaria tych regionów świata. Kubańskie moros-cristianos, kreolska jambalaya, krewetki tostadas czy karaibski bowl z kalmarem to nasze propozycje na czas karnawału.

Przystawki

49,- Krewetki tostadas z pomarańczową kapustą, mango i guacamole na pszennym krakersie

Dania główne

–,- Ryba dnia

97,- Żeberka jagnięce, purée batatowo-kokosowe, limonka, grillowany ananas

54,- Pierś z kurczaka zagrodowego, moros-cristianos czyli kubańskie danie z ryżu i fasoli, pomidorowa salsa roja

67- Poddymiana pierś z kaczki,chlebek bananowy, sos pomarańczowy

64,- Tacos z szarpaną wołowiną Ropa vieja, pomarańcze, guacamole

59,- Żeberka wieprzowe w sosie BBQ, jambalaya z warzywami

63,- Karaibski bowl z ryżem kokosowym, fritadas z kalmarem, kompresowany ananas, orzeszki ziemne

54,- Empanada w formie zapiekanki z dynią, kukurydzą, czarną fasolą i ananasem

Deser

32,- Markiza z ciastka kadaif z kremem kokosowym, świeże mango i marakują

Ustawienia prywatnościTa strona używa ciasteczek do swojego działania.Chcielibyśmy użyć też ciasteczek do staystyki, jeżeli wyrazisz zgodę.Akceptuję ciasteczka Odrzucam ciasteczkaHomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontaktLink to Facebookico-mailwebsite © jjmh.pl

Zapraszamy!

  1. Restau­ra­cja Malika

    1. Poniedziałak-Wtorek Zamknięte
    2. Środa-Piątek 12:00 — 23:00
    3. Sobota 9:00 — 23:00
    4. Niedziela 9:00 — 21:00
  2. Śniadania

    1. Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
  3. Armii Krajowej 91
    81 – 395 Gdynia
  4. Pytania
    manager@​malika.​pl
  5. Kontakt
    +48 583 520 008
HomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontakt