Kontynuujemy podróż dookoła świata z naszym biurem, tym razem w jesiennej odsłonie! Po co się ograniczać? Przyprawy i jesienne składniki są doskonałą inspiracją do odwiedzin kuchni z przeciwległych stron świata. I tak, podczas tej wyprawy, odwiedzamy Azję i jej słynne bao w naszym wydaniu. Na dłużej zagościmy w Europie odwiedzając kuchnie włoską i francuską, nie zapominając o naszych rodzimych polskich smakach. Zahaczając o Afrykę przeskoczymy na Karaiby i potem prosto do Meksyku. Kto z Was się w tym połapie i odgadnie, które z naszych dań jest inspirowane jakim krajem może uznać się za prawdziwego malikowego podróżnika. Zapinamy pasy i w drogę!
29,- Bułeczka bao z polikiem wołowym w ciemnym sosie hoisin i sałatką z wodorostów
29,- Brik czyli afrykańska„sajgonka” z nadzieniem z boczniaka i ryżu cytrynowego, sos kabayaki
79,- Sandacz na langustynkowym risotto z owocami morza
59,- Konfitowane udko z kaczki, purée z pieczonej dyni z berberysem, sos śliwkowo-rozmarynowy
54,- Coq au vin, czyli pierś z kurczaka w czerwonym winie z pieczonymi warzywami w ziołach prowansalskich
79,- Ossobuco, gremolata pomarańczowa, podane na polskim jasiu, dziki brokuł
53,- Orkiszowe tagliatelle z grzybowym sosem śmietanowym w wegańskim wydaniu
58,- Empanada z ciasta maślanego z nadzieniem ze słodkiej kapusty z suszoną śliwką, grzybami shitake i marynowanym tofu
32,- Kokosowe crème brûlée z salsą marakuja-mango