Kuchnia indochińska / marzec-kwiecień 2022 

Przystawki

28,- Sajgonki warzywne z sosem daktylowo-tamaryndowym

42,- Sałatka z grillowana wołowina sos kolendrowo-limonkowy, piklowane warzywa, edamame

Dania główne

–,- Ryba na dziś

47,- Pierś z kurczaka zagrodowego w orientalnym sosie, warzywa stir-fry, groszek cukrowy, portobello, shimei, kuskus mograbieh

54,- Poddymiana pierś z kaczki, sos demi glacé na winie śliwkowym, lichi, ciastko batatowo-limonkowe

49,- Glazurowany boczek wieprzowy, sos wisniowo-kardamonowy, bao, sałatka z liściem betela i ziołami

57,- Wołowina, curry kokosowo imbirowe z jogurtem, sałatka z kiełkami fasoli mung, ryż jaśminowy

46,- Grzyb Kozia Broda, sos pomidorowy z mango, czarna soczewica, pak choi

42,- Zapiekanka w delikatnym cieście maślano-serkowym, wędzone tofu, kapusta pekińska, papryka, jack fruit, trawa cytrynowa

Deser

26,- Deser kadif z kremem limonkowo-kardamonowym, owoce

Czyli kuchnia podróży — tym razem podróż do obszaru Azji południowo-wschodniej. Kuchnia Maliki kojarzy się wszystkim z krajami Maghrebu i kuchnią Bliskowschodnią. Tym razem zamarzył nam się Daleki Wschód. Historia tych rejonów jest interesująca, zawiła i bardzo bogata. Jak zwykle wpłyneło to na kuchnie regionu dzisiejszego Laosu, Kambodży Wietnamu i dalszych rubieży takich jak Tajlandia i Malezja.

Sama nazwa Indochiny została nadana przez Europejczyków, którzy odkryli wpływy kultury Indii i Chin na tych terenach i okupowali je przez przeszło sto lat. Dziś pozostała już tylko nazwa geograficzna półwyspu.
Zapraszamy do odkrycia naszej interpretacji tej kuchni, kuchni wyzwolonych spod panowania najeźdźców w połowie XX wieku.

Ustawienia prywatnościTa strona używa ciasteczek do swojego działania.Chcielibyśmy użyć też ciasteczek do staystyki, jeżeli wyrazisz zgodę.Akceptuję ciasteczka Odrzucam ciasteczkaHomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontaktLink to Facebookico-mailwebsite © jjmh.pl

Zapraszamy!

  1. Restau­ra­cja Malika

    1. Poniedziałak-Wtorek Zamknięte
    2. Środa-Piątek 12:00 — 23:00
    3. Sobota 9:00 — 23:00
    4. Niedziela 9:00 — 21:00
  2. Śniadania

    1. Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
  3. Armii Krajowej 91
    81 – 395 Gdynia
  4. Pytania
    manager@​malika.​pl
  5. Kontakt
    +48 583 520 008
HomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontakt