28,- Sajgonki warzywne z sosem daktylowo-tamaryndowym
42,- Sałatka z grillowana wołowina sos kolendrowo-limonkowy, piklowane warzywa, edamame
–,- Ryba na dziś
47,- Pierś z kurczaka zagrodowego w orientalnym sosie, warzywa stir-fry, groszek cukrowy, portobello, shimei, kuskus mograbieh
54,- Poddymiana pierś z kaczki, sos demi glacé na winie śliwkowym, lichi, ciastko batatowo-limonkowe
49,- Glazurowany boczek wieprzowy, sos wisniowo-kardamonowy, bao, sałatka z liściem betela i ziołami
57,- Wołowina, curry kokosowo imbirowe z jogurtem, sałatka z kiełkami fasoli mung, ryż jaśminowy
46,- Grzyb Kozia Broda, sos pomidorowy z mango, czarna soczewica, pak choi
42,- Zapiekanka w delikatnym cieście maślano-serkowym, wędzone tofu, kapusta pekińska, papryka, jack fruit, trawa cytrynowa
26,- Deser kadif z kremem limonkowo-kardamonowym, owoce
Czyli kuchnia podróży — tym razem podróż do obszaru Azji południowo-wschodniej. Kuchnia Maliki kojarzy się wszystkim z krajami Maghrebu i kuchnią Bliskowschodnią. Tym razem zamarzył nam się Daleki Wschód. Historia tych rejonów jest interesująca, zawiła i bardzo bogata. Jak zwykle wpłyneło to na kuchnie regionu dzisiejszego Laosu, Kambodży Wietnamu i dalszych rubieży takich jak Tajlandia i Malezja.
Sama nazwa Indochiny została nadana przez Europejczyków, którzy odkryli wpływy kultury Indii i Chin na tych terenach i okupowali je przez przeszło sto lat. Dziś pozostała już tylko nazwa geograficzna półwyspu.
Zapraszamy do odkrycia naszej interpretacji tej kuchni, kuchni wyzwolonych spod panowania najeźdźców w połowie XX wieku.