W te wakacje podróżujemy po ulubionych smakach, dobrze przyrządzone są lubiane przez wszystkich!!!
Niektórzy z Was otworzą szeroko oczy widząc w naszej karcie burgera, tagliatelle z krewetkami czy sałatkę Cezar, a jednak postanowiliśmyodkryć je na nowo i przyrządzić w idealny sposób z szacunkiem do oryginalnych receptur. Pochodzenia burgera nie trzeba nikomu przedstawiać, jednak Szefa kuchni Cezara, pochodzącego z Włoch, osiadłego w Meksyku, autora absolutnego hitu większości restauracji mało kto zna.
To on w 1924 roku ugościł głodnego przyjezdnego, komponując danie z tego co znalazł w swojej kuchni. I tak to się zaczęło, gwiazdy Hollywood odwiedzające jego restaurację rozpowszechniły przepis po całym świecie. Kwintesencja kuchni podroży. Zapnijcie pasy, ruszamy w podróż- przygotujcie się na nowe odsłony klasyków!
45,- Tatar wołowy z grzybami shitake, szalotką, majonezem szczypiorkowym i naszym pieczywem na zakwasie
43,- Labneh z pieczonym kalafiorem, czerwoną cebulą, młodym ziemniakiem, mięta, orzech włoski
78,- Łosoś z sosem mango-limonka-chili z grillowanym pak choi i kolorową komosą ryżową
64,- Tagliatelle z krewetkami (5szt.) w maślano-winnym sosie z czosnkiem i pietruszką, pomidorki koktajlowe
48,- Klasyczna sałatka Cezar z kurczakiem, grzankami, pomidorkami konfitowanymi z parmezanem
59,- Soczysty Burger wołowy (180g) z konfiturą z cebuli, majonez chipotle własnej produkcji, cheddar, pomidor, piklowany ogórek, sałata rzymska i frytki
76,- Stek rzeźnika z sosem berneńskim z młodą kapustą pieczoną w maśle, purée ziemniaczane, chimichurri
63,- Tacosy z szarpaną wieprzowiną w sosie pomidorowym z guacamole, dymką i kolendrą
59,- Szaszłyki satay z kurczaka z sosem orzechowo-limonkowym, ryż, sałatka z melona z miętą
54,- Lasagne wegańska z ragù z mięsem sojowym, bakłażanem, szpinakiem i roślinnym beszamelem
32,- Sernik Prosecco na zimno z sezonowymi owocami i sosem pomarańczowym