Czyli kuchnia podróży – nadeszła nasza ulubiona pora roku. Czas kiedy wszystko się zieleni. Jemy szparagi, młode warzywa, lekko i kolorowo. Naszą inspiracją stały się kraje takie jak Holandia, Belgia i Luksemburg. Autentyczny smak tych regionów pogłębiony o nasze spojrzenie na flagowe dania. Tradycyjna belgijska flamiche na kruchym spodzie, lekkie cytrynowe sosy, sery, dziczyzna z Ardenów, piwo trapistów, jenewer, holenderski mathias i oczywiście moc luksemburskiej czekolady to główne inspiracje naszej najnowszej karty.
43,- Cramique z berberysem i filet americain czyli rodzaj brioche z holenderskim tatarem wołowym
39,- Krokiety z wędzonego zębacza w panco, majonez cytrynowy, koper, fenkuł
78,- Polędwica z dorsza, szparagi, sos holenderski, pomidorki confit,„frytki” z ziemniaczanego gratin
76,- Stek rzeźnika, purée ziemniaczane, sos porter, sałatka z fasolki szparagowej z bazylią i miętą
58,- Kurczak maślany z kuskusem, młody groszek, bób, jogurt
64,- Dzik marynowany w Jenever w sosie z wiśniami, ziemniaki z ogniska, bryndza, pieczone warzywa korzeniowe
79,- Comber z królika, konfitowana cykoria, sos cytrynowy, młoda marchew
56,- Flamiche czyli tarta z pora z ziemniakiem, sałata
59,- Matjas holenderski z ziemniakami, rzodkiewka, koper, młode liście
34,-„Czekoladowa pralina” czyli torcik z malinowym sorbetem