BeNeLUX / maj-czerwiec 2023 

Czyli kuchnia podróży – nadeszła nasza ulubiona pora roku. Czas kiedy wszystko się zieleni. Jemy szparagi, młode warzywa, lekko i kolorowo. Naszą inspiracją stały się kraje takie jak Holandia, Belgia i Luksemburg. Autentyczny smak tych regionów pogłębiony o nasze spojrzenie na flagowe dania. Tradycyjna belgijska flamiche na kruchym spodzie, lekkie cytrynowe sosy, sery, dziczyzna z Ardenów, piwo trapistów, jenewer, holenderski mathias i oczywiście moc luksemburskiej czekolady to główne inspiracje naszej najnowszej karty.

Przystawki

43,- Cramique z berberysem i filet americain czyli rodzaj brioche z holenderskim tatarem wołowym

39,- Krokiety z wędzonego zębacza w panco, majonez cytrynowy, koper, fenkuł

Dania główne

78,- Polędwica z dorsza, szparagi, sos holenderski, pomidorki confit,​„frytki” z ziemniaczanego gratin

76,- Stek rzeźnika, purée ziemniaczane, sos porter, sałatka z fasolki szparagowej z bazylią i miętą

58,- Kurczak maślany z kuskusem, młody groszek, bób, jogurt

64,- Dzik marynowany w Jenever w sosie z wiśniami, ziemniaki z ogniska, bryndza, pieczone warzywa korzeniowe

79,- Comber z królika, konfitowana cykoria, sos cytrynowy, młoda marchew

56,- Flamiche czyli tarta z pora z ziemniakiem, sałata

59,- Matjas holenderski z ziemniakami, rzodkiewka, koper, młode liście

Deser

34,-​„Czekoladowa pralina” czyli torcik z malinowym sorbetem

Ustawienia prywatnościTa strona używa ciasteczek do swojego działania.Chcielibyśmy użyć też ciasteczek do staystyki, jeżeli wyrazisz zgodę.Akceptuję ciasteczka Odrzucam ciasteczkaHomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontaktLink to Facebookico-mailwebsite © jjmh.pl

Zapraszamy!

  1. Restau­ra­cja Malika

    1. Poniedziałak-Wtorek Zamknięte
    2. Środa-Piątek 12:00 — 23:00
    3. Sobota 9:00 — 23:00
    4. Niedziela 9:00 — 21:00
  2. Śniadania

    1. Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
  3. Armii Krajowej 91
    81 – 395 Gdynia
  4. Pytania
    manager@​malika.​pl
  5. Kontakt
    +48 583 520 008
HomeŚniadaniaMenuPiekarniaTalerzykiWarsztatyKontakt